Незаборавни фестивал фолклора “Свима на радост”

Традиционални Међународни фестивал дечијег фолклора “Свима на радост” одржан је по 18. пут у тродневном термину, а учествовало је десетак домаћих и иностраних Културно уметничких друштава и Фолклорних ансамбала са преко 500 учесника.

Пре одржавања ове манифестације за учеснике је у згради општине Трстеник приређен пријем. Примио их је, поздравио и пожелео леп провод у Трстенику заменик председника општине Љубиша Марковић.

Организатори овог фестивала били су и ове године Друштво за неговање традиционалне песме, игре и обичаја Срба “Традиција”, док су суорганизатори били КУД “Прва петолетка” и КУД “Запис”. На свечаном пријему они су исказали задовољство и нагласили да 18 година одржавања овог фестивала довољно говори о квалитету нашег и иностраног фолклора.

“Са великим задовољством могу да кажем да је ове године цео град стао иза ове манифестације, пре свега општина Трстеник, ЈКСП “Комстан” и пријатељи који воле ову врсту уметности. Надам се да су учесници, али и љубитељи фолклора, уживали у разноврсним кореографијама. Захваљујем се свима који су помогли да се фестивал одржи и све прође у најбољем реду. Учесницима исто тако са жељом да и идуће године будемо заједно”, рекао је председник КУД “Традиција” Драган Марковић.

Централни део Међународног фестивала “Свима на радост” одржан је у трстеничком Дому културе, а учествовала су КУД и Фолклорни ансамбли из Србије, Републике Српске, Македоније и Бугарске. Публика је уживала и често аплаузима награђивала актере на фолклорној сцени и било је ово још једно њихово дружење “Свима на радост”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x