Дражен Симоновић, најмлађи председник у кошаркашкој Србији

Један од најтрофејнијих српских спортова, кошарка, увек је у Варварину давала значајан допринос спорту ове општине, готово пуних 40 и кусур година, од како на мапи постоји кошаркашки клуб Темнић. Задњих година дошло је до кризе игре и резултата па је ниво организованости клуба пао на најниже гране. Ипак, на крају године појавило се светло на крају тунела.

Изборна скупштина клуба довела је на чело најмлађег кошаркашког председника Дражена Симоновића, Хала спортова у Варварину поново је била пуна дечака и девојчица, а јуниори “Темнића” постали су прави хит. Био је то довољан повод да за наш портал проговори председник КК “Темнић” Дражен Симоновић. Онако како је скроман у животу, почео је и причу за наш портал.

“Од дана када сам постао председник КК “Темнић”, а то је 28. новембар, до данас урађено је доста. Обзиром да је клуб претходних неколико година једва пливао, што се каже, једва постојао, мислим да смо ја и ново руководство клуба урадили за сада добар посао. Најбитније је то што смо са представницима Регионалног кошаркашког савеза Централне Србије (РКСЦС) успели да направимо компромис у коме су они опростили око половине дуговања КК “Темнић”, која су на дан када сам ја постао председник износила 430.000,00 динара (смањили смо га на 230.000,00) и у обавези смо били да 100.000,00 динара исплатимо до краја 2016. године, што смо наравно и урадили и остатак од 130.000,00 имамо обавезу да исплатимо у 9 једнаких месечних рата. Затим смо успели да купимо неколико кошаркашких лопти, јер смо имали проблем са лоптама пошто су последње купљене 2013. године и пре сваке утакмице судије су нас опомињале да са старим лоптама не можемо да играмо. Успели смо и да са СТЦ “Темнић” постигнемо договор о репрограму дуга који ћемо исплаћивати сваког месеца поред термина које користимо. Умало да заборавим, СТЦ “Темнић” смо при крају 2016. године уплатили 85 000 динара.”

Да ли знате да сте најмлађи председник кошаркашке Србије и како сте дошли на идеју да преузмете клуб, ви сте рођени 1993. године?

“Па искрено, претпостављао сам да сам најмлађи председник неког Кошаркашког клуба у Србији, а и сами знате да сам рођен 1993. године и да сам са 23 године и неколико дана постао председник. Бићу искрен, на ту идеју дошао сам на наговор мог великог пријатеља, кума Николе Стефановића, али и многих познатих варваринских кошаркаша. Знате да сам успео да у претходном периоду скоро све легенде варваринске кошарке вратим у клуб. Могу Вам рећи да сам веома срећан што могу бити председник једног оваквог клуба који има огромну традицију, а ове године прослављамо 40 година од оснивања клуба и надамо се да ћемо клуб вратити на стазе старе славе.”

Како сте задовољни тренутним стањем у клубу и шта љубитељи кошарке у околини могу да очекују?

“Задовољнији сам стањем у коме се тренутно налазимо, него стањем у коме сам дошао у клуб, то је сигурно. Као што сам Вам рекао, вратили смо нека дуговања, тако да мислим да идемо на боље. Љубитељи кошарке у околини могу да очекују да КК “Темнић” буде један домаћински и стабилан клуб, то Вам ја обећавам. Можете и очекивати свечану церемонију поводом 40 година од оснивања клуба, која ће бити нешто што до сада није виђено у Варварину, а то Вама ексклузивно кажем, то је филм о КК “Темнић”. 40 година ћемо обележити априла месеца и направићемо КУП у коме ће учествовати 4 кадетске екипе, пре финала ће се одиграти и утакмица нашег женског кошаркашког тима, а пре почетка самог купа, односно прве утакмице, наши дечаци и девојчице из школе кошарке ће међусобно одиграти једну утакмицу. Наравно, после, као што сам рекао, следи свечана церемонија, филм и културно уметнички програм.”

И шта рећи на крају, а не пожелети срећу Дражену, а кошаркашкој Србији да се угледа на примеру овог младића јер један је ДРАЖЕН СИМОНОВИЋ!

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
Aleksandra
Aleksandra
4 године раније

Ne samo najmljadi, nego i najsladji! <3

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x