Боксерски спектакл 10. марта у Крушевцу

У Мозаик сали Градске управе у Крушевцу одржана је конференција за новинаре на којој је најављен боксерски спектакл и који ће се одржати 10.марта у крушевачкој Хали спортова. Организатор је “Балкан боксинг”, под покровитељством Града Крушевца.

Промотер манифестације, бивши шампион Европе у WBO верзији, Ненад Боровчанин, рекао је да су пратећи светске трендове спајања аматерског и професионалног бокса, осмислили пројекат који се реализује у сарадњи са ТВ Б92. Боксерски спектакл почиње у Крушевцу, а планирано је одржавање 6 спортских манифестација, најпре у Србији, са амбицијом проширења. Биће одржано 6 уводних борби и два женска меча.

У име Града Крушевца, као покровитеља, обратио се помоћник градоначелника за спорт Предраг Миленковић који је изразио задовољство чињеницом да спектакл управо почиње у Крушевцу који има дугогодишњу традицију у овом спорту. Манифестација има за циљ реафирмацију, популаризацију и оживљавање бокса, као и поновно враћање на место које му припада.

Председник крушевачког бокс клуба “14.октобар” Жарко Анђелковић навео је да у овом клубу тренутно тренира око 60-ак чланова, међу њима и девојке. Он је изразио очекивање да ће Хала спортова за овај спортски спектакл бити испуњена до последњег места и да град има бројну публику, односно љубитеље племенитог спорта који ће након дужег времена уживати у правој спортској посластици.

Најбољи професионални боксер Србије Марко Николић (полутешка категорија), иначе Крушевљанин, 6 пута је бранио боје Србије у профи боксу и исто толико пута освајао титулу првака. Он ће бити учесник главне борбе, у шест рунди, против Украјинца Јевгенија Чумаченка. Боксер Марко Николић одрећи ће се свог хонорара у хуманитарне сврхе.

крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x