Друштво за борбу против шећерне болести одржало предавање за раднике и штићенике крушевачког Васпитно-поправног дома

На предлог и позив управника Васпитно-поправног дома Ивана Мијаиловића, крушевачко Друштво за борбу против шећерне болести организовало је 24. фебруара 2017. године у овој Установи једну од својих акција везаних за превенцију дијабетеса.

У сали за посете запослени радници и штићеници Васпитно-поправног дома били су у прилици да чују предавање председнице Друштва Латинке Милојевић о узроцима појављивања шећерне болести, како је предупредити и како је лечити, на који начин оболели и чланови њихових породица треба да организују живот, а пре свега исхрану. Након тога, сви присутни могли су да измере ниво шећера у крви и добију савете у вези хипо и хипер гликемије, као и писани материјал везан за ову проблематику.

Ова акција је од изузетног значаја јер је подигла свест и знање о шећерној болести и како превентивно деловати да до ње не дође, што је посебно важно за особе које се баве спортом, а којих у ВП дому има и међу штићеницима и међу запосленим радницима.

Друштво је донирало ВП дому један апарат за мерење нивоа шећера у крви којим ће убудуће располагати Здравствена служба ове Установе.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x