Фондација “Хумана срца” донирала рачунарску опрему школама у Бошњану и Бачини

Тринаест лаптоп рачунара и пратећу опрему Фондација “Хумана срца” из Београда набавила је и уручила ОШ “Драги Макић” у Бошњану и ОШ “Свети Сава” у Бачини. Приликом посете темнићком крају, представници Фондације и локалне самоуправе посетили су ове школе, дружили се са малишанима и упознали са условима рада и функционисања, а Бојана Лазаревић из Фондације “Хумана срца” подсећа да је ово само једна у низу њихових акција.

“Обишли смо две школе, ОШ “Свети Сава” у Бачини донирали смо шест лаптопова и пратећу компјутерску опрему, а пре тога смо посетили и ОШ “Драги Макић” у Бошњану где смо доделили седам рачунара. Овом приликом хтела бих да се захвалим на гостопримству обе домаћинске школе, другарима који су скратили викенд да би нас дочекали овде, то су дивна дечица која су бескрајно захвална, а ми се надамо и верујемо да су компјутери отишли у праве руке и да ће им убудуће олакшати рад на усавршавању знања из ИТ технологије”, рекла нам је Бојана Лазаревић.

На овој вредној донацији, у име својих другова и наставника, хуманитарцима се захвалио Стефан Ћирић, ученик ОШ “Свети Сава” и том приликом истакао да ће им нова компјутерска опрема веома значити у будућем раду и учењу.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић подсетила је да локална самоуправа са Фондацијом сарађује од самог оснивања “Хуманих срца” и захвалила се на подршци коју ова Фондација пружа кроз своје пројекте.

“Ово није прва донација и једина сарадња коју општина Варварин, у сарадњи са Фондацијом “Хумана срца”, реализује на територији наше општине, ово је друга донација у низу и зато се у име локалне самоуправе захваљујем директорки Фондације Данијели Василијевић, као и целокупном њеном тиму што су још једном изабрали нашу општину да помогну и што имају разумевања и схватају колико овакви потези значе за нашу општину, за ђаке и њихов даљи развој и усавршавање, јер је исти циљ и општине Варварин и Фондације “Хумана срца”, стварање бољих услова за развој наше деце”, поручила је др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Фондација “Хумана срца” је 2022. године у општини Варварин реализовала пројекат “Пожели жељу”, већ две године заредом подржава организацију шаховског турнира у Варварину, а најновија донација школама још један је доказ одличне сарадње локалне самоуправе и ове Фондације.

 

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x