Формирана Општинска лига млађих категорија, проглашени спортски радници године ФСО Варварин

На редовној годишњој Скупштини Фудбалског савеза општине Варварин, одржаној у ресторану “Палма” у Бачини, пред делегатима нашао се обиман дневни ред, а поднети су и Извештај о раду, Извештај о утрошеним средствима за 2018. годину и План рада за 2019. годину који су једногласно усвојени. Поред ових тачака, донета је и Одлука о формирању лиге млађих категорија, а проглашени су и спортски радници године.

Највећу дискусију на Скупштини ФСО Варварин изазвала је пререгистрација играча и проблем техничке реализације исте, имајући у виду да клубови са територије наше општине у већини случајева нису ни кадровски, а ни технички оспособљени за пререгистрацију играча.

Како је појашњено на годишњој Скупштини ФСО Варварин, у току је увођење Централног регистра играча од стране Фудбалског савеза Србије (ФСС), па тако сваки фудбалер мора у легитимацији да има валидну фотографију, податке, а сваки клуб који се такмичи и у најнижем рангу српског фудбала мора убудуће имати минимум 25 регистрованих играча. Клубови који ове обавезе не испуне до 11. јануара у поноћ практично ће престати да постоје, што је за клубове из малих средина велики проблем, али је ФСО Варварин усвојио низ мера да до гашења клубова из малих места не дође.

Формирана Општинска лига млађих категорија

После дуже дискусије донета је и одлука да се формира и Општинска лига млађих категорија, такмичење које ће водити Драган Николић као председник и Радослав Јаковљевић Јокер, Горан Давидовић, Радиша Јовичић и Горан Николић као чланови.

За почетак, у Општинској лиги млађих категорија такмичиће се омладинци Јухора из Обрежа, Бошњана, Младог Радника из Бачине и ОФК Орашја, а очекује се да се током ове године још клубова прикључи омладинској лиги.

Ускоро ново руководство судијске организације ФСО Варварин

Комисија коју је ИО ФСО Варварин предложио да спроведе изборе у судијској организацији, иначе оцењеној као најслабији сегмент Савеза, информисала је делегате годишње Скупштине да ће се до 26. јануара текуће године одржати Скупштина судијске организације на којој ће бити изабрано ново руководство, а са задатком оздрављења и омасовљења ове огранизације.

ФСО Варварин прогласио спортске раднике године

Проглашени су и најбољи спортски радници по одлуци Скупштине ФСО Варварин и то су Милош Машић из Ћићевца, за спортског радника године, Радиша Јовичић из Обрежа, за тренера године и Југослав Станисављевић из Доњег Катуна, за дугогодишњи допринос раду судијске организације.

ФК Темнић 1924 поново на вратима Прве лиге

На Скупштини ФСО Варварин говорило се и о успесима клубова са територије наше општине који се такмиче у вишим лигама где је посебно истакнут успех ФК Темнића 1924 који је поново лидер на табели Српске лиге Исток и све ближи повратку у Прву лигу Србије. Такође, присутан је и проблем где ће фудбалери Темнића 1924, као прволигаша, играти пошто решење проблема са Градским стадионом у Варварину још није ни на видику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x