Граду Крушевцу уручено признање Заштитника грађана

Граду Крушевцу данас је у Београду уручено признање Заштитника грађана за допринос развоја свих облика приступачности на својој територији у 2016. години. Признање је примио градоначелник Крушевца Драги Несторовић.

Заштитник грађана је расписао јавни позив за доделу награда јединици локалне самоуправе која је, у претходној години, највише допринела развоју свих облика приступачности. Заменик Заштитника грађана Владана Јовић упознала је све присутне о резултатима Јавног позива.

“Пријавиле су се 22 локалне самоуправе, а након обиласка пријављених градова и општина, комисија је донела одлуку да награду за допринос развоју свих облика приступачности на својој територији у 2016. добију градови Крагујевац, Пирот и Ниш. Представници награђених градова посетиће Милано, који је добитник награде Европске комисије “Access City” за прошлу годину”, нагласила је Јовић.

Такође, Ужице, Нови Пазар, Крушевац, Бујановац и Свилајнац добили су посебна признања, док су Бојник, Бољевац, Пантелеј из Ниша, Звездара из Београда, Неготин, Параћин, Сремски Карловци, Стара Пазова, Врњачка Бања и Жагубица, као и градови Лесковац, Лозница, Панчево и Врање добили похвале.

Овом приликом приказана је и краћа презентација шта све јединице локалне самоуправе могу да ураде на својим територијама и на тај начин помогну и олакшају живот особама са инвалидитетом.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x