Хуманитарна акција прикупљања средстава за лечење Лазара Веселиновића одржана у Бошњану

Културно – уметничко друштво “Бошко Југовић”, у сарадњи са Саветом месне заједнице Бошњане, организовало је хуманитарну акцију прикупљања средстава за лечење седмогодишњег Лазара Веселиновића из Села Варварин који болује од леукодистрофије, неуролошког обољења које га везује за колица.

Овој хуманој акцији прикључила су се културно – уметничка друштва из Параћина, Трстеника и Обрежа, али и припадници Војске Србије, Гарнизона Крушевац, предвођени Командантом команде за развој Расинске бригаде, пуковником Радетом Рњаковићем.

Председница КУД “Бошко Југовић” Ивана Исаковић упутила је захвалност свим организацијама, али и људима који су се укључили у ову акцију, посебно нагласивши учешће припадника Војске Србије, крушевачког Гарнизона, ЛУ “Јухор” – ловној јединици Бошњане, студентима гастрономије у Лесковцу, Јелени Марковић и фризерском салону “Златна плетеница”, као и Стреличарском удружењу из Бошњана.

Она је упутила и захвалност културно – уметничким друштвима која су наступила у сали Дома културе и то “Колу” из Обрежа, “Запису” из Трстеника, “Спасовданском везу” из Трстеника, као и ГКУД “Абрашевић” из Параћина.

Председник Савета МЗ Бошњане Дејан Гавриловић упутио је захвалност свим добрим људима који су својим присуством и донацијама помогли ову хуманитарну акцију, док Ивана Матић подсећа да је повод којим је организована ова акција прикупљање средстава за Лазара Веселиновића из Села Варварин.

Чланица Савета месне заједнице Бошњане др Јасмина Ракић упутила је захвалност организаторима на овом хуманом гесту, оценивши да је ова акција протекла веома успешно.

“Као члан Савета МЗ Бошњане желим да се захвалим обема Иванама зато што су показале своје велико срце и велику хуманост за нашег малог дечака, Лазара Веселиновића. Као доктор и као човек могу да кажем да је ово мали корак за нашег малог болесног Лазара, а велики корак за све нас људе. Данас је неко болестан у другој кући, а сутра може бити неко болестан у нашој тако да мислим да требамо бити сви хумани”, поручила је др Јасмина Ракић.

Поред културно – уметничког програма, велику пажњу и интересовање посетилаца изазвало је и стреличарско друштво „Бошњане“ које је од јутра, па до касних вечерњих сати организовало гађање луком и стрелом.

Манифестацију су посетили и председник општине Варварин Војкан Павић, заменица председника Виолета Чолаковић, председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић, његов заменик проф. Братислав Ташић, начелница Општинске управе Гордана Петровић, као и помоћници председника општине Јелена Весић, Оливер Бркић и Дејан Милановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x