ИН МЕМОРИАМ: Преминуо Владимир Тасић, председник Градског одбора СПС Крушевац

Данас је изненада у Крушевцу, у 66-ој години, преминуо председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС) и одборник у Скупштини града Крушевца Владимир Тасић. Током своје политичке каријере био је први начелник Расинског управног округа, док је од 1998. године био на челу крушевачких социјалиста.

Владимир Тасић је рођен 30. маја 1954. године у Крушевцу где је завршио основну школу и Крушевачку гимназију. Дипломирао је на Правном факултету у Београду, где је стекао звање дипломираног правника. Након положеног правосудног испита биран је за заменика, а затим за Општинског јавног тужиоца у Крушевцу.

Владимир Тасић био је први начелник Расинског управног округа, од 1992. до 2000-е године када је дао оставку и почео да се бави адвокатуром. Био је активан у Социјалистичкој партији Србије од оснивања обављајући бројне дужности, члан Градског одбора СПС Крушевац, затим као члан Главног одбора и Извршног одбора Главног одбора Социјалистичке партије Србије. Био је члан Републичке изборне комисије у више мандата. Владимир Тасић је био на челу крушевачких социјалиста од 1998. године. Био је аутор и коаутор више дела и књига у оквиру Асоцијације за културу мира и тoлeранцију са Музејом мира у Крушевцу.

Владимир Тасић бавио се писањем и до сада је објавио монографије “Сведочанство за истину” и “Сведочанство за памћење”, као коаутор “Свет и ми за мир” и “Расински округ у Нато агресији”. “Прилог за историју Расинског НОП Одреда – Слатинска борба, Стубалска борба, Борба у Мачковцу”. Био је члан редакцијских одбора у више научних издања, као и главни и одговорни уредник више књига.

Сахрана ће се, у складу са прописаним условима, обавити у суботу 28. марта 2020. године на Старом градском гробљу у Крушевцу. Комеморативни скуп биће организован када се за то стекну услови, саопштено је из Градског одбора СПС Крушевац.

0 0 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

871 + 25 = 896

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x