Изложба поводом 45 година уметничког рада Горана Ћеличанина од 20. до 28. марта

Изложбом акрилика на платну и трофејних карикатура награђиваног карикатуристе и овогодишњег добитника Награде за животно дело 31. Међународног фестивала хумора и сатире “Златна Кацига”, Горана Ћеличанина, у Галерији и Клубу КЦК од 20. до 28. марта биће обележен велики јубилеј овог уметника, 45 година уметничког рада. Истог дана, са почетком од 19:30, биће одржано и “Сатирично вече Крушевљана” у Клубу КЦК.

Ћеличанин истиче да је за почетни датум у својој уметничкој биографији узео датум када је објавио своју прву карикатуру пре 45 година. Он наводи да ће овај јубилеј бити обележен у оквиру предфестивалских активности “Златне кациге”, што је и новина када је у питању Фестивал хумора и сатире.

“У понедељак, 20. марта, отварамо две моје изложбе, што ће бити обележено једним дружењем са афористичарима, биће један комплетан програм, а изложбе ће трајати до 28. марта. То вече ће бити посвећено мом раду где ће поново гостовати афористичари и поново ће бити један целовечерни програм и прослава мог празника”, најављује Ћеличанин.

На изложби у Галерији КЦК ће се наћи карикатуре награђиване у периоду између два јубилеја, 40 и 45 година уметничког рада, а у Клубу КЦК изложба карикатура на великом платну, у техници акрилик на платну.

У програму “Сатирично вече Крушевљана” учествоваће Драгиша Павловић Расински, Саша Милетић, Никола Стојановић, Ивко Михајловић, Дејан Ристић, Драган Матејић, Михајло Ћирковић, Братислав Костадинов и Дарко Михајловић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x