Свечаном академијом обележено 40 година рада крушевачког Спортског центра

Синоћ је у Крушевачком позоришту одржана свечана академија поводом 40 година постојања и рада Спортског центра Крушевац. Директор ове установе Драган Лазић, поздравивши присутне, изнео је планове рада крушевачког Спортског центра у наредном периоду.

“Великим радом током ових 40 година, наш Спортски центар је постао препознатљив у целој Србији, а и шире. Имамо опште услове за врхунске спортисте, као и за све наше рекреативце у свим узрастним категоријама. Поносан сам на све запослене у колективу, јер својим великим радом, знањем и трудом одржавамо све терене и објекте у добрим условима”, рекао је, између осталог, директор Лазић.

Помоћник градоначелника Крушевца за омладину и спорт Предраг Миленковић истакао је да је Крушевац одувек био град младих и спорта. “Град Крушевац је град са огромном спортском традицијом и кроз установе као што је Спортски центар залажемо се за повећање ефикасности и доступности спорта, као јавне услуге, уз промовисање здравих стилова живота, пре свега за децу и омладину, али и за различите друштвено осетљиве групе”.

Присутнима је премијерно приказан и документарни филм који је подсетио на оснивање и развој овог колектива. Темељи данашњег изгледа спортског комплекса започети су отвореним теренима на простору код Хале спортова где су игране утакмице у кошарци, рукомету, одбојци и малом фудбалу, а ту је одржан и велики број разних концерата.

Хала спортова и стадион ФК “Напредак” изграђени су 1976. године, затворени базени 1982, а најновији инфраструктурни објекат је стадион “Радомир Мићић Миче”.

Свечаној академији присуствовали су и председник Скупштине града Јасмина Палуровић, помоћник градоначелника за друштвене делатности др Јелена Милановић, народни посланик др Драгана Баришић, бројни спортисти и спортски радници, а најмлађи спортисти су своје умеће показали на сцени позоришта.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x