Одржана 15. по реду изложба “Жене своме граду”

У Музејској збирци Трстеник, при Народном универзитету, отворена је 7. марта ове године 15. по реду изложба “Жене своме граду”. Ову изложбу традиционално организују чланице КЛИС-а, чиме оне 8. март празнују у радној атмосфери.

На овогодишњој изложби трстеничкој публици је своје радове представило 19 жена сликарки, са 31 изложеним радом. Радови су у различитим техникама (темепера, акрил, уље на платну, акварел, дигитална штампа), различитим форматима и разноврсним темама.

“Ово је 15. по реду изложба слика “Жене своме граду”. Драге даме из КЛИС-а су и ове године изложиле своје радове у галерији Музејске збирке, а учеснице сваке године одвавају своје време за нова стваралаштва. Изложба је отворена 7. марта, уочи Дана жена и то је један диван поклон драгим Трстеничанима, јер ништа лепше нема од поклона за душу, а ово је баш то. Наша драга Јелена Вукчевић, кустоскиња, и ове године је отворила нашу изложбу, заједно са малим свечаним програмом, на наше велико задовољство. Поред ове изложбе, Клуб ликовних стваралаца организује и Пролећну и Јесењу изложбу сваке године, а пред нама је 39. Пролећна изложба која је најављена за 28. март и која се одржава у Ликовном салону Дома културе
Трстеник”, рекла нам је Јелена Чуљић, дипломирана уметница.

“Изложба “Жене своме граду”, као што и сам назив каже, је постала један симбол овог нашег малог и лепог града. Пре свега, желимо да покажемо колико жене могу међусобно лепо да сарађују, да се допуњавају у идејама и да се, пре свега, а што је најважније, друже, јер се увек рађају нова пријатељства, а најлепше изложбе се организују баш у таквој енергији”, додала је Чуљић.

У програму отварања су учествовали трстенички песници: Јелена Стојсављевић, Миланка Милошевић, Сава Мијодраг Радивојевић и Оливера Цветић. Стихове Десанке Максимовић је говорила Тијана Матић, матуранткиња Гиманзије “Вук Караџић”, а у музичком делу програма су учествовали мали певачи Ивона, Никола и Софија који су певали своје дечије нумере. Као гост изненађења, песник Милоје Дончић је говорио своје стихове.

Представници Народног универзитета, Душан Јовић и Јелена Вукчевић, свим учесницама програма отварања и саме изложбе поделили су каранфиле. Кустос у Музејској збирци и организатор музејских активности Јелена Вукчевић и музејски техничар Нада Маринковић после ове најављују нову изложбу под називом “Уметност трајања”, чувеног српског сликара експресионизма и симболизма Лазара Вујаклије у Музејској збирци. Ова изложба долази из Галерије ликовне уметности, поклон збирке Рајка Мамузића из Новог Сада.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x