Изложбом најбољих радова и проглашењем победника филмског фестивала завршени “Михољски сусрети села 2022”

У Основној школи “Драги Макић” у Бошњану одржана је завршница овогодишњих “Михољских сусрета општине Варварин” где су проглашени победници ликовног и литерарног, али и филмског конкурса. По речима помоћнице председнице општине Варварин, Марије Брајовић интересовање ученика за учешће на овом конкурсу било је велико, а деца су са одушевљењем и великом енергијом учествовала у свим активностима попут “Игара без граница” и спортских турнира.

“Током протеклих месец и по дана ми смо реализовали различите активности са децом из основних школа на сеоском подручју у нашој општини. “Игре без граница”, турнир у кошарци и ликовни и литерарни конкурс, а од ове године и филмски фестивал завршени су свечано доделом награда најуспешнијим и највреднијим учесницима”, наглашава Марија Брајовић.

На филмском фестивалу “Причам ти причу” прво место освојило је подручно одељење ОШ “Драги Макић” у Маскару, друго место подручно одељење ОШ “Херој Мирко Томић” у Парцану, а треће место припало је ученицима ОШ “Херој Мирко Томић” из Доњег Крчина.

Приређена је и изложба најбољих ликовних радова, а награђене литерарне радове прочитали су млади аутори. Присутни су имали прилику да погледају и сва три награђена филма на овогодишњем филмском фестивалу.

Ортанизатор “Михољских сусрета села” је Општина Варварин, а покровитељ Министарство за бригу о селу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x