Извршни одбор ФС РИС-а: Жупа и Јастребац (Блаце) профитирали, Напредак из Алексинца у амбису

Синоћ је у Нишу одржана седница Извршног одбора Фудбалског савеза Региона Источне Србије (ФС РИС) на којој је усвојен извештај о свим такмичењима којим руководи ФС РИС. Ипак, највише пажње привукло је неколико одлука приликом утврђивања пласмана за попуну и испадање из појединих лига.

Што се тиче зоне Запад, највећи профит остварила је александровачка Жупа која је била у зони испадања и Јастребац из Блаца који је као првак Топличке лиге ушао у зону Запад.

По речима генералног секретара ФС РИС-а Ивана Хаџи Ђорђевића за наш портал, ФС РИС се руководио чињеницом да је првак Прве лиге Расинског округа, екипа ФК “13. Април” из Велике Ломнице као првак одустала од играња у Зони због недостатка инфраструктуре и о томе обавестила органе ФС РИС-а. Имајући у виду ово, каже Ђорђевић, донета је одлука да ФК Жупу оставе као члана Зоне Запад, пре свега због дуге традиције овог клуба и одличних млађих категорија које Александровац има.

“Што се тиче прича да Топличка лига нема легитимитет морам да кажем да органима ФС РИС-а нико о томе није доставио доказе, све се сводило на систем “рекла-казала”, па је Извршни одбор, сходно раније утврђеним пропозицијама о попуни Зоне Запад, донео одлуку да од наредне године Блаце има зонаша”, каже Хаџи Ђорђевић.

Што се тиче попуне Зоне Запад, наредне године у њу ће ући директно прваци Расинске и Поморавске лиге и победник трокружног баража између другопласираних тимова Поморавске и Расинске лиге и првака Топличке лиге.

Зона Исток – председник Алексинчана пријавио сопствени клуб.

И у Зони Исток било је буре, екипа ФК Напретка из Алексинца искључена је из даљег такмичења јер је председник овог клуба обавестио ФСС да је клуб у ликвидацији и да ОФК Напредак нема везе са бившим клубом. С тога је донета одлука да се зона Исток попуни после баража у недељу у Сокобањи између ФК Бор, бившег прволигаша некадашње СФРЈ и екипе из Нишавског округа, “Наших крила” из Белотинаца.

Драгиша Бинић није више потпредседник ФС РИС-а

Због именовања на одговорну функцију у ФСС, досадашњи потпредседник Драгиша Бинић више није потпредседник ФС РИС-а, а Извршни одбор изабрао је два нова потпредседника, Милоша Микија Митровића из Пуковца и Видојка Панајотовића из Пирота, док је Расинском округу остављена могућност да у наредном периоду предложи новог кандидата за члана извршног одбора ФС РИС-а.

Све у свему, донете су битне одлуке у право време и спречене заиста приче по систему “рекла казала”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x