ЈКА Карате првенство Србије одржано у Крушевцу: Апсолутни шампион Србије КК “Крушевац”

Првенство Србије у каратеу за све узрасне категорије и дисциплине одржано је у Хали спортова у Крушевцу, а извршни организатор био је КК “Крушевац”. Републичком првенству у каратеу су претходила два квалификациона турнира, првенство Војводине и првенство Централне Србије, где су се клубови и такмичари трудили да изборе право наступа на државном првенству.

“У Крушевцу је наступио 51 карате клуб са 450 такмичара. Обзиром да је претходног викенда у Северној Македонији одржано 21. ИТКФ светско првенство за децу, а првог викенда децембра се одржава ЕСКА европско првенство за кадете, јуниоре и сениоре у Швајцарској, за очекивати је било да такмичари прикажу врхунски квалитет на овом шампионату, што се и десило. Били смо сведоци врхунске презентације каратеа на велико одушевљење препуне Хале спортова у Крушевцу”, оцењује Марко Томић, челник крушевачких каратиста.

Град Крушевац и Карате клуб “Крушевац” показали су се, још једном, као изузетни домаћини и организатори, а Томић истиче да се само такмичење одвијало на 8 борилишта тако да је публика у сваком тренутку могла да одгледа неки од изузетно занимљивих мечева који су красили ово првенство.

Такмичење је отворио Владимир Петровић, помоћник градоначелнице за омладину и спорт Града Крушевца, а затим су уручене златне Плакете Граду Крушевцу и Траyал корпорацији, као и Захвалнице Културном центру Крушевац, Хитној помоћи Крушевац и ресторану “Багдала”, који су подржали одржавање ове значајне спортске манифестације, која је од великог интереса за спорт у граду под Багдалом.

У генералном пласману клубова на убедљиво првом месту нашао се домаћин – Карате клуб “Крушевац” са освојених 1.876 бодова и 165 медеља (златне 77, сребрне 54 и бронзане 34). Друго место је заузео Карате клуб “АБЦ Спорт” из Смедерева са 336 бодова и 33 медаља (з – 14, с – 10, б – 9). Трећи је био Карате клуб “Крагујевац” из Крагујевца са 334 бодова и 22 медаље (з – 10, с – 9, б – 3). Четврто место припало је “Првој Петолетки” из Трстеника, док се на петом месту нашао “Шумадија дојо” Крагујевац.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x