“Јухорске виле”: “Ситан вез по бакином рецепту”

Због новонастале ситуације изазване пандемијом корона вируса, популарна “Џемијада” која је првобитно требала бити одржана 30. маја, а затим одложена за септембар месец, ипак ове године неће бити одржана него ће сачекати наредну годину и неке боље услове, обавестила нас је председница Удружења жена “Јухорске виле” Драгана Ћосић.

Ипак, док се не створе услови за одржавање друге по реду привредно – туристичке манифестације “Џемијада”, “Јухорске виле” до краја ове календарске године, уз подршку општине Варварин, реализоваће пројекат “Ситан вез по бакином рецепту”.

Драгана Ћосић из “Јухорских вила” објашњава да је циљ овог пројекта економско оснаживање жена кроз обуке о старим занатима, а пројекат ће бити реализован на тај начин што ће заинтересоване жене из Обрежа, заједно са “Јухорским вилама”, кроз обуку научити да шију народну ношњу.

“Опрема за реализацију обука набављена је путем пројекта и моћи ће да се користи и кад пројекат буде реализован. Након завршетка пројекта биће приређена изложба, а чланови и чланице КУД-а “Коло” из Обрежа приказаће наш пројекат у најбољем светлу”, наглашава Драгана Ћосић.

Пројекат Удружења жена “Јухорске виле” “Ситан вез по бакином рецепту” подржала је општина Варварин путем Јавног конкурса за доделу средстава удружењима за реализовање програма од јавног интереса у 2020. години, док је рок за реализацију програма 31. децембар 2020. године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x