Удружење “Окулар”: “Солидарни одговор на COVID-19”

Удружење “Окулар” из Ћићевца у сарадњи са Траг фондацијом, реализује низ активности у оквиру програма “Солидарни одговор на COVID-19” са циљем да породично окружење учини безбеднијим и умањи ризике од угрожавања менталног здравља деце и младих, саопштено је из Удружења “Окулар”.

Њихов одговор на појачане ризике од угрожавања менталног здравља узроковане пандемијом вируса COVID-19, огледа се у следећим активностима, које су од јула месеца доступне на територијама општина Ћићевац и Варварин, а и шире.

  • Радионице на тему менталног здравља адолесцената и младих, које води Милица Стаменковић, по занимању мастер психолошкиња и психотерапеуткиња, а на којима се говори о темама попут: менталног здравља и психотерапије, суочавања са траумом, асертивности, болести зависности, породичног и родно заснованог насиља и др. Радионице се одржавају путем онлине платформе ЗООМ и то уз поштовање принципа инклузивности, који нам је јако битан и који примењујемо у свим нашим активностима.
  • Бесплатно пружање психолошке помоћи и подршке два пута недељно, понедељком и петком у терминима од 19 до 21h, путем телефона 065/888-9175.
  • Информативно – едукативна кампања, намењена пре свега женама, деци и младима, који трпе насиље или су у појачаном ризику од насиља и злоупотребе. Кампања се одвија путем друштвених мрежа фејсбук и инстаграм, као и кроз поделу лифлета на местима доступним женама (попут продавница, салона за негу и лепоту, локалних институција и ОЦД).

Програм Траг фондације “АКТИВНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ: солидарни одговор на COVID-19” реализује се уз финансијску подршку Балканског фонда за демократију, Фонда браће Рокфелер и Оак фондације.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x