Контејнери за здраву животну средину

У оквиру заштите животне средине и унапређења ЈКСП “Комстан”, општина Трстеник је субвенцијама купила 40 лимених и 100 жичаних контејнера. У приградском насељу Грабовац су већ постављени контејнери, а у плану за постављање су и остала насељена места трстеничке општине.

“Контејнери ће бити постављани на локацијама где је најпотребније, тамо где има највише смећа и дивљих депонија. Жичани контејнери ће бити у школским двориштима како би се деца учила позитивним навикама и то преносила својим родитељима, рођацима, комшијама, а у њих ће скупљати пластичну амбалажу коју ће “Комстан” откупљивати и деца ће после моћи за тај новац да купују књиге или школски прибор”, каже председник трстеничке општине Александар Ћирић.

“Очекујемо од Амбасаде Јапана у Србији добијање новог контингента контејнера за одлагање отпада који ће исто тако бити распоређени по насељеним местима. Цена једног лименог контејнера је 33.000 динара, а укупно са 100 жичаних контејнера тај износ је око један милион динара. Од Амбасаде Јапана исто тако очекујемо донацију у износу од 70.000 евра којом ћемо набавити нове контејнере како би смо покрили сва насељена места наше општине. На овај начин ћемо спречити угрожавање животне средине и стварање нових дивљих депонија”, додаје Ћирић.

По ко зна који пут упућен је апел грађанима да не бацају смеће ван канти и контејнера, по потоцима, њивама и шумама, јер тиме загађују животну средину.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x