У спортској хали “Владе Дивац” низ међународних плесних активности

Интернационално плесно такмичарски Фестивал под називом “Fest Dancing Days”, који је своје место нашао и у светском плесном календару, обухвата такмичарски и едукативни садржај, а одржаће се од 24. до 27. овог месеца у спортској хали “Владе Дивац” у Врњачкој Бањи.

На овом такмичењу ће се реализовати низ плесних активности на Међународном нивоу. Редовну годишњу Скупштину одржаће Српска плесна асоцијација, као највећа организација модерног плеса. Учесници који су до сада потврдили учешће су из Шведске, Норвешке, Италије, Немачке, Словеније, Босне, Словачке, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Србије и других земаља.

Преко 40 плесних организација и близу 2000 такмичара продефиловаће плесним подијумом за два дана. Осам Интернационалних судија преузело је улогу стручног жирија, док еминентни предавачи из Италије, Македоније, Шведске и Србије обећавају феноменалне семинаре и радионице.

Један од најпопуларнијих поп извођача ових простора Гоца Тржан наступиће на главном подијуму, а такође ће узети улогу и у специјалном жирију за награду “Best of the Best”.

“Посебно смо поносни на чињеницу да овај догађај реализујемо у фебруару, јер наведени догађај дефинитивно развија манифестациони туризам код нас, а Врњачка Бања је право место за то”, каже аутор Фестивала Предраг Катанић.

Директор Туристичке организације Врњачка Бања Иван Трифуновић каже да је Туристичка организација са задовољством прихватила суорганизацију овог догађаја, јер је ово мртва сезона у Врњачкој Бањи, а преко хиљаду људи на смештају није мала ствар. Покушаће се и у наредном периоду форсирање и подржавање пројеката у овом периоду године јер се исти сами отплаћују.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x