Крушевац добио још једну значајну инвестицију, отворена нова фабрика компаније “ЕТАМПА” из Швајцарске

У Крушевцу је званично отворена компанија “ЕТАМПА” д.о.о, која се бави машинском обрадом метала. Овом свечаном чину присуствовали су градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић и председник Скупштине Града Предраг Вукићевић. Директор фабрике Александар Станковић је упознао присустне са историјатом компаније и будућим плановима компаније “ЕТАМПА АГ”, основане 1945. године у Швајцарској.

“Компанија “ЕТАМПА АГ” се развила се у значајну међународну компанију са делатношћу у секторима штанцања и финог брушења. На 7.200 квадратних метара фабричког простора у својим погонима, “ЕТАМПА” има производњу алата високих перформанси и ултра-модеран производни погон за фино брушење и штанцање. У “ЕТАМПИ”, већина купаца се налази у индустрији аутомобила (Ферари, Порше, Бугати), електронике/електротехнике, грађевинарства и медицинске/безбедносне технологије”, наводи директор Александар Станковић.

“Фино брушење и жигосање производа софистицираних делова према захтевима купаца имају важну улогу у финалном производу који је битан за безбедност. Ово се не односи само на кочионе/сигурносне системе возила и компоненте електромотора, већ и на инструменте који се користе у медицинској технологији, кућне апарате или производе за животни стил као што су четкице за зубе, бријачи или прибор за намештај”, додао је Станковић.

“ЕТАМПА” има своје фабрике у Илиноису (САД), Бланском (Чешка Република) и сада у Крушевцу (од августа прошле године).

“Фабрика у Крушевцу запошљава 25  радника, а у плану је да до краја године буде до 60. Капацитет производње је око 280 милиона делова годишње. Тренутно највећи проблем је недостатак алатничара, а планови су да се заједно са Привредном комором Србије – Регионалном привредом комором Крушевац и Школском управом ангажују у иницирању дуалног образовања за те потребе”, истакао је директор Станковић.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић је подржала овај инвестициони пројекат.

“Локална самоуправа је подршка и ослонац за све инвеститоре који одаберу Крушевац као град за пословање. “ЕТАМПА” д.о.о. је у својим амбициозним зацртаним плановима истакла да жели и да прошири производњу, тако да ће Град Крушев и даље наставити да оправдава епитет повољног пословног окружења и доброг домаћина за све компаније и привредне субјекте”, обећала је челница локалне самоуправе.

Генерални директор “ЕТАМПА АГ” Волтер Сахли и заменик директора Томас Хаусер  присуствовали су свечаности у Крушевцу, а за госте је приређен и пригодан културно – уметнички програм.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x