Лед расветом општина Трстеник уштедела значајна средства

Заменом старих сијалица новим лед сијалицама у насељеним местима трстеничке општине остварена је значајна уштеда средстава у општинском буџету. Овај пројекат је са реализацијом почео крајем јуна месеца ове године, у односу на исти период прошле године уштедело се четири пута више електричне енергије, али је укинут и режим коришћења уличне расвете који је раније важио од 12 до 6 часова ујутру, сазнајемо од председнице општине Трстеник Милене Турк.

“Сада нема потребе да у том периоду улична расвета буде угашена, лед светиљке су сада инсталиране у свим насељеним местима наше општине и то је, према статистици, 8500 светиљки. Уколико дође временом до кварова надлежни ће интервенисати у кратком времену на основу добијених захтева Месних заједница”, наглашава председница трстеничке општине.

“Рачун за потрошњу електричне енергије за уличну расвету био нам је пре постављања лед расвете 5 милиона динара, а сада 1.200.000,00 динара и то је уштеда од 70 одсто. Ми ширимо мрежу према захтевима Месних заједница у којима није било уличне расвете, лед расветом ћемо покрити и школска дворишта где су игралишта за мале спортове, јер се тамо окупљају млади који играју фудбал, кошарку и друже се. Изаћи ћемо у сусрет и Месним заједницама које до сада нису имале расвету, не можемо одмах свима, али ћемо те захтеве реализовати у наредном периоду”, рекла нам је Милена Турк, председница општине Трстеник.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x