Међународни “Врњачки карневал” обогаћен бројним новитетима

У току је 17. по реду Међународни “Врњачки карневал” који је почео у недељу 11. овог месеца на платоу код популарног Врапца. “Врњачки карневал”, у организацији Туристичке организације Врњачка Бања, отворен је симболичном предајом карневалских кључева од стране помоћника председника општине Врњачка Бања Милутина Думановића директору карневала Небојши Богићевићу, који је после свечаног полагања заклетве званично отворио ову традиционалну културно – забавну манифестацију.

За изузетан допринос у развоју “Врњачког карневала” члан Борда директора Федерације европских карневалских градова Александар Цицимов уручио је повељу општини Врњачка Бања, после свечаног отварања присутнима се представио женски гудачки квартет “Хабанера”, после њих је уследио ватрени перформанс “Омаје”, а онда и концерт “Cubalcanika”.

Другог дана Међународног “Врњачког карневала” великом броју посетилаца на бањској променаде уследила су три изузетна концерта који су могли да се прате на “биг скриновима”. Били су то концерт хармоника “Алекса Шантић”, затим се публици представио врњачки бенд “Locomoušn”, а затим је наступио “Тропико бенд”.

Оно што следи је концерт Тонија Цетинског, затим наредног дана присутне ће забављати Ревијски оркестар “Импресија” и солисти Душан Свилар, Исидора Митић и Данијел Кајмаковски. У петак 17. јула Врњчанима и њиховим гостима представиће се Славко Бањац, а у суботу чувена велика Међународна карневалска поворка, после које наступа Северина Вучковић.

Наравно, има ту још занимљивих догађаја, истиче Мина Станојевић из Туристичке организације Врњачка Бања. У недељу 18. јула завршава се још једна лепа и забавна карневалска прича, најпре “Serbian International Dance Festival Vrnjačka Banja Carnival Open 2021” – такмичење у плесу, а онда следи концерт “Bullet”, концерт “Најда” и “Врњачка рок вртешка” на Тргу код библиотеке.

Ту је и занимљив пратећи карневалски програм, за сваког по нешто, додаје Мина Станојевић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x