Месец безбедности деце у саобраћају, промоција адекватног понашања свих учесника у саобраћају

Црвени крст Варварин, ОШ “Јован Курсула”, Саобраћајном полицијом Полицијске станице Варварин и Патронажна служба Дома здравља “Др Властимир Годић” и ове године обележили су Месец безбедности деце у саобраћају на више начина.

Ученицима првог разреда ОШ “Јован Курсула” саобраћајни полицајац Сунчица Груловић одржала је едукацију о правилима понашања у саобраћају, а затим је организован прелазак улице деце на пешачком прелазу у близини школе, као и заустављање возача и провера знања возаче у познавању саобраћајних прописа и знакова.

Уколико су возачи поступали исправно и одговарали тачно на постављена питања добијали су бомбону, а ако нису одговарали тачно или су прекршили неки саобраћајни пропис, добијали би парче лимуна који су морали да поједу на лицу места.

Секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић наводи да је основни циљ ове активности безбедно учешће деце у саобраћају, односно промоција адекватног понашања свих учесника у саобраћају, како деце тако и возача. На тај начин се доприноси смањењу броја повређених и страдалих особа у саобраћају.

Ученицима првог разреда је подељен промотивно – едукативни материјал и распореди часова са саветима о понашању у саобраћају.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x