Одржана 19. седница СО Варварин, одборници разматрали 17 тачака

На првој овогодишњој седници Скупштини општине Варварин, иначе 19-ој у овом сазиву, пред одборницима локалног парламента нашло се укупно 17 тачака. Прве две тачке биле су потврђивање мандата и полагање заклетве новог одборника др Виолете Лутовац Ђурђевић (изборна листа “Александар Вучић – Србија побеђује”), која је у протеклом периоду била на функцији заменице председника општине, а по подношењу оставке на ту функцију искористила право да се врати у скупштинске клупе.

Одборници су разматрали и предлог Одлуке о пешачкој зони којом је дефинисано где је тачна локација пешачке зоне у Варварину. Овом Одлуком одређено је да пешачка зона у Варварину обухвата део улице Марина Мариновића, од места укрштања са улицом Јове Курсуле до места укрштања са улицом Лоле Рибара. Такође, у пешачку зону спада и део улице Слободе, од места укрштања са улицом 14. октобра до места укрштања са улицом Марина Мариновића, као и Трг код “Градске чесме” у улици Слободе, од десне ивице коловоза улице Марина Мариновића до почетка коловоза у овој улици између зграде “Зелена пијаца” и зграде Полицијске управе.

На 19. седници СО Варварин донета је и Одлука о допуни и измени Одлуке о одређивању радног времена угоститељских, трговинских и занатских објеката на територији општине Варварин. Ова Одлука је донета на једној од прошлих седница, али због усаглашавања са Законом о прекршајима морало се фиксно дефинисати које би биле казнене мере у случају непоштовања ове Одлуке.

Одборници су донели Одлуку и о екстерној ревизији завршног рачуна буџета општине Варварин за 2017. годин тако да ће општина Варварин поднети захтев Државној ревизорској институцији да изврши ревизију овог завршног рачуна.

Донета је и Одлука о општим правилима кућног реда у стамбеним и стамбено пословним зградама, као и Одлука о утврђивању минималне накнаде за текуће и инвестиционо одржавање зграда и накнаде за рад принудног управника у стамбеним и стамбено пословним зградама.

На дневном реду СО Варварин нашао се предлог Одлуке о преузимању имовине и потраживања бившег буџетског корисника ЈП “Дирекција за урбанизам и изградњу општине Варварин”, разматран је и предлог Одлуке о стављању ван снаге Одлуке о давању на коришћење и управљање градског грађевинског земљишта у комплексу Детаљног урбанистичког плана “Расадник” бившем ЈП “Дирекција за урбанизам и изградњу општине Варварин”, затим је донета и Одлука о стављању ван снаге Одлуке о давању на коришћење и управљање градског грађевинског земљишта у насељима Пољце 1 и Пољце 2.

Одборници локалне скупштине разматрали су и предлог Одлуке о усвајању почетног ликвидационог извештаја ЈП “Морава” Варварин – Ћићевац у ликвидацији, након тога је усвојен предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Варварин за 2018. годину са финансијским планом, као и Предлог Локалног акционог плана запошљавања општине Варварин за 2018. годину.

Усвојен је и предлог Решења о разрешењу и именовању председника Савета за буџет и финансије, донето је Решење о престанку мандата в.д. директора ЈП “Путеви Варварин” из разлога што је у овом јавном предузећу покренут стечајни поступак, као и Решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора Основне школе “Драги Макић” у Бошњану.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x