Гагина статуа међу Врњчанима

Великан српског глумишта Драган Гага Николић био је чест гост краљице континенталног туризма Врњачке Бање. Волео је и дружио се са врњчанима и њиховим гостима, лечио се пред саму смрт у Специјалној болници “Меркур”, а сада после смрти великог глумца одужују му се исти ти грађани који су му и одали почаст у централном бањском парку испред термоминералног купатила где је постављена његова статуа, рад вајара Драгољуба Димитријевића. Статуу Гаге Николића открио је наш познати глумац Жарко Лаушевић, његов колега и велики пријатељ.

“Била је велика част и привилегија познавати, дружити се и сарађивати са Драганом Николићем, а ова његова фигура ме подсећа на Џејмса Џојса у Трсту. Обичан човек, а велики уметник, ова његова статуа, иако нема, увек ће нас подсећати на време које смо проводили уз приче и по неко пиће, дружећи се било нам је лепо”, рекао је директор СБ “Меркур” мр др Дејан Станојевић.

Гагина супруга, исто тако наша истакнута глумица, Милена Дравић није била присутна при откривању статуе, али се обратила видео поруком присутнима из кратког филма Милоша Радовића који је специјално снимљен за ову прилику.

“Састали смо се после више од годину дана да сачувамо успомену на мог Драгана, вашег оданог пријатеља, нашег великог глумца и уметника. Обожавао је Врњачку Бању и њене грађане, имао је у њој доста пријатеља, био је човек изузетног уметничког талента, широког и снажног распона. Хвала Вам на оваквом лепом гесту јер се ретко дешава да се у славу великог глумца ода тако изузетна почаст, као што сте то ви врњчани учинили. Подигли сте му споменик, заслужио га је”, поручила је Драганова супруга, наша позната и истакнута глумица Милена Дравић.

Познати глумац и редитељ серије “Село гори а баба се чешља” Радош Бајић обратио се присутнима писмом нагласивши да је његова и Гагина сарадња била искрена и дубока, док су поверење, снага и подршка били величанствени. Бајић жали што није могао да присуствује откривању статуе, али наглашава да ће подједнако, као и сви, са поштовањем и дивљењем вечно носити у срцу сећање на њега.

Откривању статуе Драгана Николића присуствовао је велики број врњчана и њихових гостију.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x