“Моравски коридор” отворен за саобраћај, за Београд и Ниш од петље Ћићевац – Варварин

Након свечаног отварања Поддеонице 1 и 2 “Моравског коридора” Појате – Макрешане, која је у суботу отворена у присуству председника Републике Србије Александра Вучића, у вечерњим сатима су и први аутомобили, камиони, аутобуси прошли новим ауто-путем.

Ради се о Поддеоници дужине 16.8 километара, а возачи који путују из правца Крушевца се ка “Моравском коридору” укључују на “Јасичкој петљи” и возе у правцу Макрешана, где се затим укључују на ауто-пут. Возачи из Ћићевца и Варварина, који путују према Крушевцу, Нишу или Београду, на “Моравски коридор” се укључују на петљи између ове две општине. Из правца ауто-пута Београд – Ниш, након наплатне рампе у Појату, возачи се директно укључују на Поддеоницу “Моравског коридора”.

Имајући у виду Првомајске празнике, становници Расинског округа који су празничне дане планирали да проведу на локацијама у правцу Ниша, Параћина, Београда, како не би путовали преко Појата, а затим Ражња и Параћина, могу се на “Моравски коридор” укључити на петљи Ћићевац – Варварин, а након пар километра на ауто-пут Београд – Ниш, преко наплатне рампе у Појату.

Подсећамо и  да теретна возила која се искључују са ауто-пута Београд – Ниш, силазећи код Појата, а крећу се у правцу Блаца и Бруса, треба да са ауто пута изађу на излазу за Ћићевац и да даљи пут ка Крушевцу наставе старим путем, преко кружног тока Макрешане. Када се из правца Бруса и Блаца крећу преко Крушевца према ауто-путу Ниш – Београд, треба да иду такође преко страрог пута за Ћићевац, све до Ћићевца, а на ауто-пут морају да се укључе на петљи Ћићевац – Варварин, јер им је блокиран улаз на наплатну рампу у Појату.

Ради се о привременој мери, до изградње прве наплатне рампе за излаз са “Моравског коридора”, а измена режима транзитног саобраћаја односи се на теретна возила преко 12 тона укупне носивости.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x