На Дубљанској “Фазанијади” 15 екипа и велики број посетилаца

После успешно организованог меморијалног турнира “Верољуб Пецић Верба” у малом фудбалу, као и успешног такмичења овдашњег ФК “Каменорезац 76”, у насељеном месту Дубље одржана је и друга по реду забавно спортска манифестација под називом “Фазанијада”.

У дворишту подручне ОШ “Свети Сава”, на игралишту за мале спортове, нашло се и надметало 15 екипа у кувању чорбе од дивљачи. Ова манифестација привукла је и велики број посетилаца, а њени организатори су били МЗ Дубље и ФК “Каменорезац 76”.

“Било је заиста феноменално дружење, а осим Дубљана гости су нам били и екипе и посетиоци из околних места. Желим да се захвалим свим учесницима “Фазанијаде”, као и нашим спонзорима, приватним предузетницима, млиномонтерима и другима из Дубља који су нам помогли да нам манифестација успе и протекне у најбољем реду и у лепој успомени”, наглашава члан Општинског већа општине Трстеник и члан Организационог одбора “Фазанијаде” Марко Петрашиновић.

Он подсећа да је на овом месту некада била зграда старе дубљанске општине, а доле испод Дом културе испред кога се на Спасовдан сваке године одржавао сабор.

“Наше село је надалеко чувено и познато по врсним мајсторима каменорезцима и млиномонтерима. Њихови производи, осим домаћинстава и предузећа, нашли су се и на сајмовима у Лондону, у Шведској, у Грчкој. Ова традиција је и данас присутна, али у знатно мањем обиму. Уместо сабора ето имамо оваква дружења у нашем лепом селу и надамо се да ћемо, боже здравља, и идуће године бити овде и дружити се, али у већем броју”, поручио је Петрашиновић још једном се захваливши свима на учешћу и посети.

Саша Ђорђевић из суседног села Штулац је један од учесника и задовољан је организацијом и атмосфером која је цело време била на манифестацији, изразивши наду да ће она бити традиционална.

Другопласирана екипа на “Фазанијади” у Дубљу

Радник у Ловачком удружењу Трстеник, Дубљанин Иван Петрашиновић истакао је важност “Фазанијаде” не само за ово село него и за општину Трстеник, изразивши очекивање да ће младе генерације чувати и неговати природу и њене лепоте на овом подручју где постоји и ловиште у власништву удружења “Зец”.

Рецимо на крају да су три првопласиране екипе на овој лепој и добро посећеној манифестацији добиле од организатора пригодне награде.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x