Нацрт буџета општине Варварин за 2021. годину: Новѝне у функционисању месних заједница, уџбеници за прваке, већа средства за пољопривреду

Општина Варварин је отворила јавну расправу о нацрту Одлуке о буџету општине Варварин за 2021. годину, а председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић издваја да су новим буџетом предвиђене и неке новѝне у виду функционисања месних заједница, општина ће од 2021. године обезбеђивати и уџбенике за прваке, деца старости до 10 година са пребивалиштем на територији општине Варварин добијаће новогодишње пакетиће, а повећана су и средства за суфинансирање пољопривредне производње.

“У нацрту Одлуке о буџету за наредну годину постоје неке новѝне у односу на досадашње буџете, пре свега у функционисању месних заједница, а то је нешто што наше грађане и највише интересује. Више неће постојати подрачуни месних заједница већ се месне заједнице приказују у оквиру буџета и ми смо испланирали сада и одвојили на три дела када се ради о средствима која опредељујемо за месне заједнице тако да ће имати 3.5 милиона динара средстава на располагању одакле ће плаћати своје редовне трошкове, на посебном разделу ће бити досадашња њихова сакупљена средства у износу од 3.5 милиона динара и постојаће још један конто који ће служити месним заједницама, а ради се о развоју месних заједница тако да ће у буџету за 2021. годину бити значајно већа средства опредељена за развој месних заједница, а што је било и наше обећање у предизборној кампањи”, наводи председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић.

Она је изразила и посебно задовољство тиме што ће деца старости до 10 година, са пребивалиштем на територији општине Варварин, моћи да остваре своја права на новогодишње пакетиће у вредности до 1.000,00 динара што ће бити поткрепљено и Одлуком Скупштине општине. Такође, од наредне године општина Варварин обезбеђиваће средства из свог буџета и за куповину комплета књига за ђаке прваке.

“Средства за субвенционсање пољопривредне производње биће увећана у наредној години за милион динара, са тенденцијом раста у наредним годинама, 25 милиона је опредељено за изградњу канализационе мреже, 15 милиона за израду водоводне мреже, имаћемо повећање за 5 милиона у наредној години за одржавање некатегорисаних и пољских путева, као и поправку и текуће одржавање путева, док је за капиталне инвестиције и пројекте предвиђено 50 милиона динара само за путну инфраструктуру”, нагалава председница општине и додаје да су нацртом одлуке о буџету за 2021. годину предвиђена и средства за издавање локацијских услова за пројекте за асфалтирање који су одрађени ове године.

“Први пут у буџету општине Варварин наћи ће се и средства у износу од 4 милиона динара која ће бити коришћена за процес експопријације у првој фази када се говори о регулацији корита Каленићке реке, а значајна средства у износу од око 2 милиона динара смо издвојили за процес озакоњења објекта СЦ “Темнић” у Варварину како би смо у наредној години могли да планирамо санацију тог објекта који свакако захтева и замену столарије и замену грејања”, каже председница др Виолета Лутовац Ђурђевић изразивши на крају очекивање да ће се смирити ситуација са пандемијом COVID-19, да неће долазити до непланираних трошкова и да ће се реализовати све планиране капиталне инвестиције.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
1 Comment
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
roditelj
roditelj
1 месец раније

Bravo carice nasa! Napokon neko da misli i na najmladje. Alal vera za ovo!

543 + 31 = 574

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

1
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x