У Крушевцу расписани избори за Савете месних заједница

Председница Скупштине града Крушевца Јасмина Палуровић потписала је Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месних заједница на подручју града Крушевца који ће бити одржани 10. децембра. Избори за чланове 54 Савета МЗ, које обухватају 101 насељено место, су непосредни и нестраначки.

Изборе у месним заједницама спровешће изборне комисије коју именују Савети месних заједница, као и бирачки одбори, у складу са статутом месне заједнице, док право на кандидатуру за члана Савета МЗ има сваки пунолетан грађанин са пребивалиштем у тој месној заједници који мора да прикупи најмање 10 потписа подршке својих суграђана.

Како се наводи у Одлуци о расписивању избора за чланове Савета МЗ на територији града Крушевца, она ступа на снагу даном објављивања у службеном листу града Крушевца и од тад почињу изборне радње, док локална самоуправа доноси упутство о спровођењу ових избора.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1335 + 2 = 1337

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 07. мај Обреж и Залоговац; 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x