Обрежани достојно прославили 40 година од пласмана у Шумадијско – поморавску лигу

Једно од највећих српских села, Обреж био је у центру пажње овог викенда. Група спортских радника на челу са Радојицом Ћосић Рачетом, или Ћосом, како су га тада сви знали, организовала је скуп ветерана ове генерације која је први пут, како рече популарни Ћоса, направила највећи успех клуба и пласирала се у Шумадијско-поморавску лигу, једну лепу лигу у којој су играли клубови из подсавеза тадашњих Крушевца, Јагодине и Крагујевца.

Одзив је био одличан, из Неготина је стигао Миодраг Илић, Обрежанин кога је пут одвео у Неготин. Популарни Кока, или како га Неготинци популарно зову Ића, био је једна од легенди клуба. Наравно, био је ту и легендарни генерални секретар “Јухора”, живи хроничар времена Зоран Бркић, али и сви остали као и најстарији међу њима Радосав Матић Баџа, али и многи други.

Гости и званице састали су се прво на велелепном стадиону “Јухора” где су одали пошту преминулим друговима и творцу ове генерације, легендарном председнику, тада судији, касније адвокату, Милутину Милојковићу.

На састанку је формиран и Организациони одбор за прославу 50 година клуба наредне године, а у њу су ушли први званични стрелци Раче Ћоса и Кока Ића, као и легендарни секретар Бркић Зоран, садашњи председник Душан Ћосић, бизнисмени Иван Матић, Батица Петровић, Миодраг Димитријевић, Слава Петровић, Радиша Јовичић, Раде Живић и др.

Донета је и одлука да буду позване савезне фудбалске судије које су кроз српску лигу и друга такмичења судили “Јухору” и то: Далибор Ђурђевић, Миша Илић, Србимир Анђелковић, Мирко Симић, Драгослав Симоновић и Добривоје Срећковић

У сваком случају, наредне године у Обрежу се спрема фешта, а и ФСС неће остати нем на ову прославу.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x