Одржана 12. Изборна конференција Општинског одбора СПС-а у Варварину

У сали Скупштине општине Варварин одржана је 12. Изборна конференција Општинског одбора Социјалистичке партије Србије (СПС), којој је присуствовало 85 делегата и двадесетак гостију и на којој је изабрано ново руководство ове политичке организације у Варварину, саопштено је из Општинског одбора СПС.

“Успешан рад Конференције увеличали су Бранко Ружић, потпредседник Главног одбора СПС и министар просвете, Зоран Анђелковић, Ђорђе Ђоковић, председник Градског одбора СПС Крушевац Синиша Максимовић и други гости. Поред уводног излагања и извештаја о раду који је поднео председник Општинског одбора СПС Варварин Драгољуб Станојевић, Конференција је радила по усвојеном Дневном реду и Пословником о раду”, наводи се у саопштењу социјалиста.

Након усвојеног Извештаја о раду, делегатима Конференције обратио се министар Ружић и том приликом похвалио досадашњи рад социјалиста у Варварину и навео најважније вредности за које се залаже СПС, истичући њен значај на политичкој сцени и допринос заштити виталних националних интереса.

Предлог Конференције да за председника СПС-а Конгрес изабере Ивицу Дачића једногласно је подржан. Предлози за остале најодговорније функије у СПС су: за чланове Председништва СПС – Зоран Анђелковић и Славица Ђукић Дејановић, за председника Извршног одбора Главног одбора СПС предложен је Владан Заграђанин, а за потпредседнике Главног одбора предложени су Бранко Ружић, Ђорђе Милићевић, Александар Антић и Зоран Анђелковић.

Делегати Изборне конференције изабрали су нов Општински одбор који броји 41 члана, за председника је изабран Драгољуб Станојевић, досадашњи председник, а поред Општинског одбора, присутни делегати изабрали су Извршни одбор од 11 чланова, секретара, потпредседнике и осам делегата за 11. Конгрес СПС-а који ће бити одржан 17. децембра 2022. године у Београду.

2 2 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x