ЦИНК: “Народни посланици и грађани заједно за боља радна права”

Пројекат “Народни посланици и грађани заједно за боља радна права” се реализује у периоду од 1. новембра 2022. до 31. марта 2023. године, уз подршку организације ЦРТА и финансијску подршку Европске уније, саопштено је на конференцији за новинаре Центра за истраживачко новинарство Крушевац (ЦИНК).

“Вратимо се на почетак – Парламент као основа владавине права” је заједничка иницијатива Црте и Цртине иницијативе Отворени парламент, Партнера за демократске промене Србија и Славко Ћурувија фондације. Иницијатива је усмерена на подстицање јавности да захтева одговоран рад Народне скупштине Републике Србије, у складу са демократским вредностима и улогама које парламент мора да обавља као највише представничко тело, објашњава Славиша Миленковић из ЦИНК-а.

Циљ пројекта који ће реализовати ЦИНК је повећање нивоа информисаности грађана Расинског округа о улози народних посланика и Народне скупштине, уз подстицање грађана да утичу на процес доношења одлука у Народној скупштини, са нагласком на одлуке које се односе на радна права.

“У најновијем сазиву Народне скупштине Републике Србије тренутно је шесторо посланика из Расинског округа. Троје су из владајуће коалиције, а троје из опозиционих странака. Сви они, без обзира на политичку припадност, већ су обавештени о пројекту и биће позвани да узму учешће у њему”, подсећају у ЦИНК-у.

Пројекат предвиђа неколико група активности на подручју шест локалних самоуправа Расинског округа – подела лифлета грађанима на уличним акцијама, информативна кампања на порталима и друштвеним мрежама, повезивање грађана и народних посланика и посланица кроз организовање дебате, као и организовање “Грађанске скупштине” на коју ће бити позвани, поред посланика и посланица, представници организација цивилног друштва, синдикални активисти и, наравно, грађани.

Пројекат “Народни посланици и грађани заједно за боља радна права” спроводи се уз финансијску помоћ Европске уније. За садржаје је искључиво одговоран Центар за истраживачко новинарство Крушевац и ти садржаји нипошто не изражавају званичне ставове Европске уније.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x