Одржана 21. седница Скупштине општине Трстеник, опозиција напустила заседање

На 21-ој по реду седници Скупштине општине Трстеник одборници су обрадили обиман дневни ред од 33 тачке. Опозициона одборничка група Народне странке није добила потребну већину за разматрање и усвајање њихових предлога допуна дневног реда, па су после усвајања дневног реда незадовољни напустили заседање општинског парламента.

Председник трстеничког парламента Герасим Атанасковић, подсетивши да суз Статут и Пословник о раду најважнији документи за функционисање и рад скупштине, оценио је да је легитимно право опозиције да критикује локалну власт и да напушта рад седнице као што су то учинили овога пута.

“Ми смо на седници од важнијих тачака дневног реда усвојили предлог ребаланса пословања ЈКСП “Комстан”, затим предлог одлуке о гасификацији општине Трстеник што је стратешки пројекат и после усвајања ове одлуке полако улазимо у фазу њене реализације”, истиче Атанасковић.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић и овога пута је напоменуо да ће и ова година бити у знаку великих инфраструктурних пројеката и навео да су ту, пре свега, наставак радова на изградњи магистралног водовода према Почековини, завршетак изградње висећег моста и реконструкција већег броја путних праваца на подручју општине Трстеник.

Одборници су на 21-ој седници усвојили и предлог одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Трстеник за 2018. годину, затим план Штаба за ванредне ситуације за 2019 годину. Усвојени су и предлози Локалног акционог плана за запошљавање за ову годину, Извештаји о раду Јавних предузећа за претходну годину, као низ и других важних питања, предлога и одлука.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x