Општински одбор СПС Варварин обележио Међународни дан жена

Општински одбор Социјалистичке партије Србије (СПС) Варварин данас је, на Међународни дан жена, организовао акцију поделе ружа коју су за ову прилику направиле чланице Форума жена и том приликом су активисти ове партије обишли и упутили најлепше жеље суграђанкама поводом њиховог празника, 8. марта.

Поводом овог празника социјалисти Варварина истичу да је борба за родну равноправност и права жена једна од најважнијих одлика левичарске идеологије и поручују да СПС, као једина права и озбиљна партија левице у Србији, никада неће одустати од борбе за права жена и њихову равноправност у друштву.

Подсетивши да је овај дан настао као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца, а да се у Југославији и Србији са обележавањем 8. марта почело 1945. године, када су жене 11. августа те године на овим просторима по први пут добиле и право гласа на изборима, варварински социјалисти поручују да СПС као партија која у својим темељима има уграђене принципе једнакости и равноправности баштини традицију поштовања жена.

“Поносни смо да су жене у нашој држави добиле право гласа пре жена у многим развијеним демократијама. У складу са тим циљевима увек смо унапређивали положај жена како у партијским редовима, тако и на нивоу државе уверени да су жене у српској науци, медицини, уметности, економији, па и у Народноослободилачкој борби где се за слободу борило и око 100.000 партизанки, дале огроман допринос као и у другим областима живота. Залажући се за ове ставове радимо на унапређењу добробити за читаво друштво и државу. Наша другарице биће увек са нама у остваривању тог циља”, закључују варварински социјалисти још једном честитајући свим женама 8. март.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x