Одржана 23. седница локалног парламента, одборници усвојили финансијске планове буџетских корисника

Пред одборницима локалног парламента на 23. седници Скупштине општине Варварин нашло се 28. тачака, а одборници су разматрали финансијске планове директних корисника буџета, Планове и Програме рада Јавних предузећа за 2023. годину, али и Нацрт Стратегије унапређења положаја младих у општини Варварин. На самом почетку заседања одборничку заклетву положила је Сузана Аврамовић, одборница из редова Српске напредне странке, која ће у скупштинским клупама заменити Ирену Стевановић.

Говорећи о капиталним инвестицијама, председница општине Виолета Лутовац Ђурђевић истакла је да ће током 2023. године акценат бити стављен на уређење путне инфраструктуре, а средства из локалног буџета која буду пренета за наредну годину, првим ребалансом биће преусмерена на асфалтирање улица у темнићким селима. Поред асфлатирања у Горњем Крчину, Парцану, Залоговцу, Обрежу, Бачини и другим насељеним местима, током 2023. године кренуће се и са изградњом канализационе мреже у Бошњану и Бачини, а градиће се и водоводна мрежа.

Да подсетимо, буџетом за наредну годину планирано је да ђаци прваци добијају бесплатне уџенике, као и предшколци. У плану је и увођење неких нових мера социјалне заштите попут увођења новчане помоћи за становнике општине Варварин који се боре на најтежим болестима, као и помоћ породицама у случају вантелесне оплодње.

За помоћ и подршку младим паровима који склопе брак током 2023. године општина ће уместо овогодишњих 10.000,00 динара исплаћивати по 30.000,00 динара. Буџет општине Варварин усвојен је крајем новембра месеца и према пројекцијама буџетских прихода и примања износи нешто мање од 600 милиона динара.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x