Одржана промоција књиге “Приче и прашина около Крчина”

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин, пред великим бројем посетилаца, одржана је промоција књиге “Приче и прашина около Крчина”, најновији наслов добро познатог завичајног аутора Миодрага Глигоријевића Мигана, родом из Пајковца, а који је свој радни и животни век провео у Параћину.

По речима аутора књиге овај, 13 по реду наслов изашао из његовог пера, настао је током 2020. године за време пандемије изазване корона вирусом и, како нам је рекао аутор, највероватније је последње књижевно дело које је издао.

У књизи су сабране шаљиве приче из родног краја аутора, Горњег Темнића, праве приче, са правим људима, сакупљане годинама и забележене и на овај начин сачуване од заборава, а овај догађај је уједно био и почетак “Културног лета” које ове године организује Општинска библиотека.

Миодраг Глигоријевић Миган свој радни век провео је у Српској фабрици стакла, а 9 година је био и управник Параћинског позоришта. До сада је написао укупно 13 књига од којих издвајамо наслове “Чорба од вука”, “Приче из Пајковца”, “Приче из Параћина”, “Празни гробови”, а написао је и монодраму “Миленко из Пајковца” која је годинама била део редовног репертоара позоришта у Параћину.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x