Медвеђа победник Такмичења села Расинског округа за 2020. годину

У Дому културе у Доњем Ступњу протеклог викенда одржана је централна смотра Такмичења села Расинског округа за 2020. годину (није одржана прошле године због пандемије изазване корона вирусом), а за најбољу сеоску Месну заједницу проглашена је Медвеђа, општина Трстеник.

У ревијалном делу програма наступила су Културно – уметничка друштва, а стручна комисија је раније бодовала свеукупни развој пет месних заједница које су на општинским Сусретима села проглашене за најбоље у својим општинама.

Одлуком стручне комисије, друго место поделиле су Месне заједнице Бошњане (Варварин) и Велики Купци (Крушевац), док су треће место поделиле Месне заједнице Плочник (Ћићевац) и Плеш (Александровац).

Пред препуном салом Дома културе у Доњем Ступњу, Месној заједници која је 2019. године била проглашена за најбољу у Расинском округу на централној смотри у Бошњану, председник општине Александровац Мирко Михајловић је изјавио да овакве и сличне манифестације подижу ниво културе у целом Расинском округу, доприносе побољшању друштвеног стандарда грађана и дају допринос просперитету села и јачању позиције младих генерација.

“У прилици смо да заједно уживамо у лепоти игре и песме и да на тај начин допринесемо очувању наше културе и традиције на овим просторима, тим више јер смо у непрестаној трци са временом изгубили многе посебности које смо помало заменили безличним вредностима. Морамо се потрудити да сачувамо нашу традицију од заборава како не би смо изгубили културни идентитет нашег народа”, поручио је председник општине Александровац Мирко Михајловић.

Централној смотри Такмичења села Расинског округа за 2020. годину присуствовали су и председник Скупштине општине Александровац Славољуб Миљковић, његов заменик Владислав Михајловић, председник Скупштине општине Варварин Војкан Павић, његова заменица Јелена Весић, заменик градоначелнице Крушевца Александар Јовановић, председница општине Ћићевац др Мирјана Кркић, политички представници града Крушевца Милоје Михајловић, Живојин Манојловић и Ненад Дејановић, као и народни посланици Невен Ђурић, Зоран Томић и Ана Пешић.

Организатори ове манифестације били су Културно-просветна заједница “Жупа” и Месна заједница Доњи Ступањ, под покровитељством општине Александровац.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
стари
нови Највише гласова
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x