Одржана редовна седница Скупштине општине Трстеник

У Већници Народног универзитета у Трстенику одржана је овогодишња претпоследња 25 редовна седница Скупштине општине Трстеник на којој су одборници разматрали 10 тачака дневног реда. Седницом је председавао Герасим Атанасковић, председник локалног парламента, а именован је и нов директор ЈКСП “Комстан” Милан Стојић пошто је досадашњој директорки истекао четворогодишњи мандат. Стојић је био претходно на функцији директора ЈП за изградњу грађевинског земљишта Трстеник.

“Нама је на овој седници било важно да донесемо одређене одлуке у складу са законским роковима до краја овог месеца, када је реч о утврђивању просечне цене непокретности на подручју наше општине и то је пракса која се примењује из године у годину на основу донете одлуке. Неће то бити неко велико повећање, у просеку неких 200 динара по непокретности на годишњем нивоу. Реч је о прометима који су реално остварени, на основу којих се изводи методологија. На седници смо донели и одлуку о лицитацији за објекат угаоног локала на пијаци, а било је и неколико одлука које се тичу непокретности па су неке парцеле додељене на поклон у насељеном месту Камењача и тиме смо и исцрпили дневни ред”, наводи Милена Турк, председница општине Трстеник.

Половином децембра биће одржана и последња седница Скупштине општине Трстеник на којој ће се одборници изјашњавати и о буџету за наредну годину. “Припреме су у току како би се размотрили предлози и потребе и били уврштени у предлог буџета. Наравно, биће и других тачака дневног реда које ће се разматрати на наредној седници, а пред одборницима ће бити и програми и планови рада Јавних предузећа и установа у Трстенику”, истиче Милена Турк.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x