Одржана трибина “Значај раног развоја”

У сали Скупштине општине Варварин, а у организацији Друштво педагога и психолога Расинског управног округа, одржана је трибина “Значај раног развоја” која се реализује у оквиру пројекта “У вртићима расте будућност Србије” који реализује општина Варварин.

Отворивши трибину, председник општине Војкан Павић поздравио је учеснике и истакао да, нажалост, у вртићима на територији општине Варварин има много мало деце и да се мора много више радити на томе да се тај број у наредним годинама повећа.

Према речима председнице Друштва педагога и психолога Расинског управног округа, Светлане Алексић, ова трибина била је намењена представницима Општинске управе, осталих институција и организација при локалној самоуправи, као и представницима Предшколске установе “Наша радост”.

“Ово је једна од првих активности на овом пројекту коју је реализовало Друштво педагога и психолога Расинског управног округа, које је партнер на пројекту поред Дома здравља “Др Властимир Годић”, Центра за социјални рад, ПУ “Наша радост”, Дневног боравка”, истиче Светлана Алексић.

Она додаје да се, поред ових активности, у наредном периоду очекује реализација активности у оквиру Центра за рани развој које ће бити реализоване у предшколској групи у Обрежу и Варварину, а планирано је и шест радионица за јачање родитељских компетенција на истим локацијама.

На трибини “Значај раног развоја” излагачи су били Далиборка Живковић, која је говорила о значају развоја у раном детињству, Слободанка Миладиновић је говорила о значају сарадње вртића и породице, док је Светлана Алексић говорила на тему стварања сигурног и безбедног окружења за раст и развој на раном узрасту.

Трибини “Значај раног развоја” присуствовали су и заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић, председник Скупштине општине проф. Драгољуб Станојевић и помоћници председника општине Јелена Весић и Дејан Милановић.

Пројекат “У вртићима расте будућност Србије” финансира Светска банка (World Bank), а у оквиру пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије “Инклузивно предшколско васпитање и образовање” (ЕСЕС).

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x