Општина Трстеник промовисала 25. генерацију стипендиста Фонда за младе таленте

На свечаности у ликовном салону Дома културе у Трстенику 25-ој по реду генерацији општинског Фонда за младе таленте уручене су стипендије. Ученици који су добили стипендије имају просек оцена 5.00, већина њих освајали су награде на одржаним такмичењима, сви студенти су имали просечну оцену већу од 9.00, док је ове године, захваљујући суфициту у општинском буџету, општина Трстеник у ове намене издвојила 7.140.000 динара, односно за 10.000 динара више него у прошлој години.

Председник општине Трстеник Александар Ћирић честитао је ученицима и студентима корисницима Фонда на постигнутим успесима у школама и на факултетима и пожелео им још боље резултате у наредном периоду.

“Према конкурсу смо одредили који то од ученика и студената задовољавају услове конкурса тако да смо на крају добили 94-оро њих који су добили стипендије у пет категорија. У првој категорији ученици ће примати месечно по 6.000 динара, студенти прве и друге године примаће месечно по 7.000 динара, студенти треће и четврте године примаће по 8.000 динара, затим мастер студенти пете и шесте године примаће по 9.000 динара месечно и докторанти у петој категорији примаће месечно по 10.000 динара”, навео је председник Фонда за младе таленте општине Трстеник Предраг Симић.

Он се захвалио локалној самоуправи на разумевању и обезбеђењу ових материјалних средстава и пожелевши ученицима и студентима пуно успеха у наредном периоду’.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x