Утврђени износи стипендија Фонда за младе таленте

На одржаној седници Управног одбора Фонда за младе таленте општине Трстеник изабрана је 24-та по реду генерација стипендиста. На објављени конкурс пријавило се 125 кандидата, али је на основу критеријума који су предвиђени правилником од поменутог броја изабрано 107 кандидата. На претходној седници договорено је да се кандидатима који нису изабрани омогући да, у року од 8 дана, евентуално упуте жалбе ако имају примедбе на избор, ако тога не буде заказаће се свечана подела одобрених стипендија.

“На седници смо одредили и висину стипендија у договору са руководством општине Трстеник, тако ће ученици генерација и ученици који су освојили нека места на Републичким такмичењима добити по 5.000,00 динара, прва и друга година студија по 6.000,00 динара, трећа и четврта година 7.000,00 и мастер и докторске студије по 8.000,00 динара”, каже председник УО Фонда за младе таленте општине Трстеник Драган трифуновић и подсећа да је до сада из буџета општине Трстеник издвојено у ове сврхе 6 милиона динара.

“Сада, на наше задовољство, та цифра је повећана на 7 милиона динара, а ово је рекордна година са највећим бројем пријављених кандидата, док је прошле године био 101 кандидат. Почетком децембра месеца у општини Трстеник биће одржан свечани пријем нове генерације стипендиста Фонда за младе таленте и тада ће бити потписани и уговори о стипендирању студената и биће им уручени поменути износи”, рекао нам је Трифуновић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x