Потребни рачунари за електронске дневнике

Техничка школа у Трстенику је међу првима у Србији ушла у систем обуке за електронске дневнике, сви координатори школа прошли су обуке тако да се сада ради обука по школама, а две школе у Пејовцу и Милутовцу су већ од ове школске године ушле у систем.

“Један одређени период ће паралелно бити вођена документација на електронском дневнику и на класичном дневнику, а највећи проблем је обезбедити логистику да би се посао одрадио како треба. Свака учионица треба да има рачунар, односно приступ рачунару, што за сада није могуће, а неко треба и да зна одговарајући начин да користи рачунар да употребљава електронски дневник”, каже директор трстеничке Техничке школе Предраг Симић.

Он објашњава да ће се обука лакше реализовати, али наводи да постоји и ограничавајућа околност у виду одређеног рока за који наставник мора да упише час, а када нема довољно рачунара то је тешко постићи.

Симић најављује и покретање активности везане за опремање Центра за роботику истакавши да је протекле недеље одржан састанак са челним људима компаније која се бави опремањем центара роботике.

Он додаје да се очекује посета Саше Симовића, главног координатора за Источну Европу, који ће имати састанак са челним људима општине Трстеник, са директорима Техничке школе, Високе техничке машинске школе струковних студија, а биће ту и представници трстеничких фирми ППТ “Наменска”, ППТ “Петолетка” и ППТ “ТМО” где ће се разговарати о опремању Центра за роботику,да би они били у функцији стварања потребних кадрова за потребе трстеничке привреде.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x