Организовано предавање за произвођаче корнишона

У Мултимедијалној сали општине Варварин, а у организацији локалне самоуправе и предузећа “Флораком” из Коњуха, одржано је предавање за пољопривредне произвођаче, уз презентацију услова кооперантске производње корнишона. Цена откупа је загарантова, а креће се са почетном ценом од 140 динара, за прву класу производа, 100 за другу и 25 за трећу.

Организатор откупа корнишона у темнићком крају, Немања Чолић, подсећа да се откуп ове пољопривредне културе у општини Варварин организује већ осам година у Селу Варварин, Бачини и Обрежу, где око 150 произвођача пласира свој производ.

“На трибини овде у Варварину мало више смо причали о самој производњи и заштити у производњи корнишона, нудимо комплетан репроматеријал за производњу, док су цене унапред договорене. Квалитет корнишона прошле године је био задовољавајући, али је принос мало био умањен због временских непогода и поплава које су задесиле овај крај прошле године”, наглашава Чолић.

Пољопривредни произвођачи могли су овом приликом да послушају предавање стручњака заштитара из области производње корнишона, а организовано је и потписивање уговора, као и поручивање репроматеријала за производњу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x