Отворена самостална изложба слика Бориса Павловића у КЦК: НАПРЕД У ДЕТИЊСТВО

Самостална изложба слика Бориса Павловића отворена је у Галерији Културног центра у Крушевцу. Изложба ће бити отворена до краја новембра.

– Ликовна поетика Бориса Павловића конципирана је на контрастима, у одабиру колорита и слободном третирању саме површине слике. Аутор се опредељује за контрастне елементе: топло – хладно и светло – тамно. Контраст наговештава и у грађи слике, користрећи облике и површине који се преплићу и преклапају. Према његовим речима, он на свет гледа кроз свој лични доживљај, а понекад интерпретира слике које у стварности никада није видео.

Веома често је инспирисан слободом у дечијем стваралаштву, па је потез потпуно ослобођен било какве тежње за грађењем форме. Ослањајући се на свој унутрашњи глас, аутор стварапредставе оригиналне и јединствене у тренутку. Његова дела представљају простор који функционише по сопственим законима, али и импровизовано решење које се огледа у композицији и боји, каже кустос изложбе Марија Стојадиновић. уредница ликовног програма КЦК.

Борис Павловић је рођен 1979. у Крушевцу. Завршио је Средњу уметничку школу “Ђорђе Крстић” у Нишу и дипломирао на Факултету примењених уметности и дизајна, Београд – одељење у Крагујевцу (2005). Ради у школи као професор ликовне културе. До сада је пет пута излагао самостално, више пута на групним изложбама у Србији, а учествовао је и на неколико ликовних колонија. Члан је УЛУК-а од 2011. године. Живи и ствара у Крушевцу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x