Почела са радом здравствена амбуланта у Доњем Катуну

Здравствена амбуланта у Доњем Катуну, после трогодишње паузе због пандемије корона вируса, од уторка 24. јануара је поново почела са радом и пријемом пацијената, обавестила нас је директорка Дома здравља “Др Властимир Годић” др Јасмина Ракић.

Она наглашава да ће амбуланта у Доњем Катуну радити сваког уторка, од 7 до 15 часова, а пацијенте ће примати др Невенка Симоновић. Др Ракић истиче и да ће ускоро Дом здравља “Др Властимир Годић” примити и нове лекаре, који ће у наредном периоду мењати лекаре који су отишли на специјализацију, тако да ће и та, за сада упражњена, места бити попуњена.

“Тренутно имамо расписана два конкурса, конкурс за пријем два лаборанта и три заменска доктора и то су доктори који ће мењати колеге које су на специјализацији. Са пријемом та три доктора побољшаће се и ситуација у теренским здравственим амбулантама које тренутно раде по два дана недељно, тако да ће са пријемом нових лекара ситуација бити веома побољшана”, рекла нам је др Јасмина Ракић.

Када је у питању епидемиолошка ситуација, др Ракић оцењује да се у протеклих недељу дана веома поправила и да је смањен број прегледа у Ковид амбуланти варваринског Дома здравља.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x