Нови пројекат Удружења “Женска иницијатива”

Захваљујући одобрењу и финансијској подршци Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Удружење “Женска иницијатива” у Трстенику, у просторији Високе техничке машинске школе струковних студија, реализује пројекат под називом “Инфо свет за мене”.

Ради се о обуци жена старости од 35 до 55 година за рад на рачунарима, а предавач у овој информатичкој области је проф. др Љиљана Пецић.

“Према подацима у трстеничкој општини за 2018. годину, који су објављени на сајту, од 20 хиљада и 88 жена старости од 35 до 55 година 36 одсто њих редовно користи рачунар, односно интернет, док 64 одсто није присутно у овој области, а од тога 13 одсто жена нема никаквих компетенција у овој области, док су из ове категорије чак 1.500 жена корисници социјалне помоћи”, наводи проф. др Љиљана Пецић.

Она оцењује да се на неки начин може направити корелација између дигиталне писмености и финансијске независности нагласивши да овај пројекат много значи и прави је потез Удружења “Женска иницијатива”.

Удружењем “Женска иницијатива” дуже времена успешно координира активности Весна Вељовић Милосављевић која је изразила велику захвалност Министарству трговине, туризма и телекомуникација за разумевање и финансијску подршку.

Весна Вељовић Милосављевић објашњава да Пројекат подразумева оспособљавање геронто домаћица и сестара које желе да се оснаже и оспособе за неки свој даљи рад. Ову обуку похађа 60 жена, а ово удружење је у трстеничкој општини препознато по спровођењу програма “Помоћ у кући” старим, болесним и инвалидним лицима.

“Корисници ових услуга су задовољни и желели би да овакав вид помоћи буде сталан, али ми за то немамо финансијских средстава. Наше геронто домаћице су савесно и одговорно одрадиле послове на терену па ће пројекат за њих, али и за наше кориснике допринети стицању знања из области информатике и рачунарства, друштвених мрежа и свих повољности у 21. веку”, каже координатор активности у удружењу “Женска иницијатива” Весна Вељовић Милосављевић.

Ова активност је почела крајем децембра месеца прошле године с тим што обука траје од јануара до јуна месеца ове године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x