Подршка локалне самоуправе трстеничким пчеларима

Пчеларство као важна привредна грана у трстеничкој општини све више добија на значају. За производњу меда и кошница за пчеле заинтересован је велики број младих људи који у овој области привређивања виде своју шансу за остваривање скромних прихода, а то је препознала и општина Трстеник и овога пута организовала акцију помоћи пчеларима донирајући им шећер који ће им добро доћи у прихрањивању пчела у зимском периоду.

Председник Удружења “Поморавље” Владимир Гашић истиче да ће по 100 кг шећера добити 73 члана, уз неку малу доплату, подсетивши да је прошле године била организована подела кошница, док је ове године био проблем шећер.

“Сада је све у реду и ја се у име свих нас у “Поморављу” захваљујем нашој општини и председнику Ћирићу на разумевању и помоћи. Добили смо и аутобус за одлазак на Међународни сајам, конкурисаћемо и наредне године, али ћемо најпре одржати састанак. Имаћемо ускоро једно међународно предавање које ће одржати стручњаци за матице и селекцију из Данске, тако да ћемо наставити наше активности”, каже Гашић.

Секретар овог удружења Јелена Брадић истиче да је као и до сада општина Трстеник помогла реализацију програма, што је заинтересовало младе да почну да се баве пчеларством. Она се исто тако захвалила локалној самоуправи и председнику општине Александру Ћирићу који су им омогућили да функционишу.

Један од младих пчелара је и Стефан Милетић који се овим послом бави већ четврту годину, задовољан је и додаје да је пчеларство занимљив, али и исплатив посао.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x