Појачан обилазак геронто домаћица корисницима ових услуга

Због хладног времена, геронто домаћице појачале су обиласке корисницима услуга којих је на територији општине Варварин 69. Ова служба за сада функционише одлично, а локална самоуправа се потрудила да очисти све приступне путеве према свим насељеним местима да би се лакше долазило до корисника ове услуге, каже председник општине Варварин Војкан Павић.

“Ми смо се договорили са људима који воде овај пројекат да се појачају посете геронто домаћица лицима која нису способна да сама себе опслужују. Тренутно на територији наше општине 69 корисника користи услуге овог пројекта, с тим што постоји још пријављених које треба радници Центра за социјални рад да обиђу и да дају своје мишљење. Ради се о потенцијалним корисницима са територија Месних заједница Избеница, Доњи Катун и Орашје, тако да ће ових дана бити посећени и они”, истиче Павић.

Павић каже да је у овај пројекат укључено тренутно двадесетак геронто домаћица које су добиле лиценцу да би могле да стручно обављају свој посао. “Свака геронто домаћица треба да покрије бар осморо корисника ових услуга тако да, ако имамо 20 лиценцираних геронто домаћица, онда ћемо моћи да број корисника стално увећавамо и надамо се да ћемо успети да после истека овог пројекта наставимо са њим”, наглашава Павић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x