Српски покрет Двери и Покрет за Обреж потписали Споразум о сарадњи

Месни одбор Српског покрета Двери у Обрежу и Покрет за Обреж Славе Петровића потписали су Споразум о сарадњи поводом избора за Савете месних заједница заказаних за недељу.

“У Обрежу данас постоји велика воља за промену садашњих чланова Савета и функционера Месне заједнице Обреж, зато ми осећамо одговорност да заједно учествујемо на изборима који се одржавају 05. фебруара 2017. године” стоји у Споразуму.

“Садашњи чланови, функционери МЗ Обреж, одборници у Скупштини општине Варварин из Обрежа немају решења, неефикасни су и заборављају да представљају Обреж – највеће насељено место у Општини Варварин. Потписивањем споразума, ми из Покрета за Обреж и МО Српског покрета Двери обавезујемо се да нам је интерес Обрежа важнији од страначких запошљавања”, поручују из ова два Покрета и наглашавају да су окупљени око заједничких циљева.

“Ми тражимо одговорност за лоше вођење МЗ, али и одговорност за гашење свих обрешких институција. Обавеза наша је и борба за повратак Матичне службе, место плаћеног секретара, свакодневни рад доктора, као и лаборанта у нашој амбуланти”, пише у Споразуму о сарадњи између СП Двери и Покрета за Обреж.

Када је реч о Стратегији за младе, истичу да су свесни чињенице да будућност има само оно село у коме млади људи виде своју будућност. “Обреж је место где ће млади стварати породицу и градити пословну каријеру, зато се коалиција обавезује да ће посебну пажњу посветити ангажовању младих људи из Обрежа и њихово укључивање у све свере живота у Општини Варварин”, истиче се у Споразуму.

Нови коалициони партнери поручују да желе Обреж у Општини Варварин, али траже да “Варварин поштује величину Обрежа, зато што становници овог места чине 17% укупног становништва Општине Варварин”.

“Туђе нећемо, а своје недамо” закључује се у Споразуму о сарадњи који су потписали председник МО СП Двери у Обрежу Саша Илић и председник Покрета за Обреж Слава Петровић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x