Популарна “Гулашијада” постала заштитни знак Угљарева и трстеничке општине

Гастрономско кулинарска манифестација “Гулашијада” одржана је по 6. пут у насељеном месту Угљарево. Организатори су и овога пута били ФК “Омладинац” и Месна заједница Угљарево, уз подршку општине Трстеник и бројних спонзора.

“Ми смо и у јуну месецу прошле године организовали ову манифестацију и хвала Богу није било пријављених случајева короне. Ове године, међу првима у Србији, отворили смо дружења, односно слободно кретање људи не мислећи више о вирусу и ограничењима. За такмичење у кувању гулаша пријавиле су се 64 екипе из Вишеграда, Врања, Пирота, Крагујевца, Краљева, Врњачке Бање и Трстеника”, истакао је Љубиша Марковић, члан организационог одбора “Гулашијаде”.

Он је изразио задовољство посетом и дружењем уз очекивање да ће и наредне године атмосфера у Угљареву бити као и ове или још и боља.

Према речима Милене Турк, председнице општине Трстеник, ова манифестација је својим постојањем и посећеношћу постала заштитни знак Угљарева и трстеничке општине, а успела је и да одржи свој континуитет.

“Људи овде долазе у великом броју јер су препознали љубазне и гостопримљиве домаћине па се на тај начин унапређује и међусобна сарадња која ће се наставити и у наредном периоду. Заиста нам је свима овде било лепо и забавно нека тако буде и идућег лета”, поручила је Милена Турк.

Идеја о одржавању ове “Гулашијаде” потекла је од покојног новинара и водитеља у програму Радио Врњачке Бање и популарне Бање Двојке Зорана Дебељака, па се са организацијом почело од стране МЗ Угљарево и удружења “Џими Барка”, уз подршку општине Трстеник и спонзора.

Председник Савета МЗ Угљарево Јурица Терзић упутио је захвалност покојном Дебељаку и свима који су до сада помагали одржавање “Гулашијаде” нагласивши да је то обавеза организатора да и даље траје и да из године у годину буде све боља.

Док су кулинари кували гулаш, уживали су са посетиоцима у садржајном културно – уметничком програму фолклорног ансамбла “Свети Никола” и других извођача. Организатори су и ове године оцењивали најбоље скувани гулаш и најбољима поделили дипломе, пехаре и друге пригодне награде.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x